Kundverktyg

Beställningsguide

Kalkylator - räkna ut färg- och materialåtgång

Inköpslista

Snabb och billig leverans med SMS-avisering!

Alla priser på denna webplats är inkl. moms.

Kontakt

De IJssel Coatings Norden

ADRESS

Hedbergs Industri AB

Varvsgatan 19

456 32 Kungshamn

Sweden

TELEFON

Mån - Onsd

08-12 och 13-15.30

(Tors - Fre Stängt

pga pappaledighet)

Ring 0523 327 22

Ring alltid om du är ny kund.

EMAIL & SMS 

info@de-ijssel-coatings.se

info@hedbergsindustri.se

073 629 42 23 (endast sms)

Om du inte når oss på telefon

mejla eller sms:a istälet så hör vi av oss

omgående.

BESÖK

Boka alltid tid innan besök

Underkategori: 
Laminering & utfyllnad
Variopox Impregnering. Lamineringsepoxi.
Variopox Impregnering. Lamineringsepoxi.
0.00kr

Variopox Impregnering har goda tixotropa egenskaper vilket lämpar sig till mindre och större lamineringar med glasfiberväv på exempelvis vertikala ytor eller svårarbetade ytor. Ordet impregnering syftar till att denna epoxi har just rätt egenskaper för att effektivt blöta glasfiberväv.

Laminera med epoxi istället för polyester för att kunna jobba med smidigare glasfiber och bygga upp tunnare laminat men ändå skapa ytor som är starkare, mer motståndskraftiga och finare. Epoxin ger uppemot 10 ggr så god vidhäftning och styrka som polyester. Epoxi är ultimat för reparationer emedan polyester mer är lämpad för nybyggnation. Epoxi har också tätare egenskaper vilket behövs vid lagningar under vattenlinjen. Välj även att laminera med epoxi inuti båten - eftersom en båt är en ganska stängd yta så är det olämligt att arbeta med produkter som innehåller lösningsmedel. Epoxi för laminering är lösningsmedelfri emedan polyester innehåller styren. Epoxi erbjuder alltså en luftfri arbetsmiljö. En härdad epoxi luktar inte heller "plast" på samma sätt som polyester som ger båten en "plastig" lukt.

Instruktioner för plastning: Applicera 1-2 lager Variopox Glasfiber 280 g/m2, eller 160 g/m2 där ytorna kräver en tunnare väv. Rulla ut ett lager Variopox Impregnering, lägg på glasfiber. Rulla eller pensla och stampa på mer epoxi/Variopox Impregnering. Rulla eventuellt ut luft med en aluminiumrulle, upprepa proceduren efter behov. Tänk på att lamineringsharts har kort brukstid så om du inte hinner laminera klart alla lager så vänter du med övriga lager tills beläggningen är klibbtorr, elle rmattslipa efter ett dygn. När laminatet har härdat i 2 dagar så kan du mattslipa och övermåla med Variopix, IJmopox och/eller Double Coat.

Färg: transparent epoxi

Täckningsförmåga per m2: 0,3 liter.

Rekommenderat antal lager på trä: 2-4 lager under vattenlinjen, 1-2 lager ovan vattenlinjen.

Rekommenderade förstärkningsmaterial: Variopox Glasfiberväv

Val av roller: för en slät glasartad finsih väljer du Variopox-rulle eller IJmopox-rulle. Vid plastning behöver du även en aluminiumroller.

Blandningsförhållande: om inte hela förpackningen ska blandas på en gång: väg komponenterna med 67 % bas och 33 % härdare (i vikt).

Pris: 264 kr ex moms (750 ml-set)

De IJssel Coatings är den enda epoxitillverkaren som inte använder acceleratorer eller snabba härdare. Det gör vi för att vår epoxi Variopox och IJmopox ska bli starkare och ha högre täthet och lösningsmedelbeständighet. Andra tillverkare väljer att använda dessa två faktorer för att få epoxi att härda snabbare och i lägre temperaturer, men som konsekvens blir produkterna sköra och mer lika polyesterns dåliga egenskaper.

Artikelnummer: 322
Tillverkare: 
De-IJssel-Coatings-BV.jpg
Säkerhetsblad baskomponent: 
Pris: 0.00kr
Säkerhetsblad hardarkomponent: 

Lamineringsepoxi av extra god kvalitet för plastningsarbeten i kombination med glasfiberväv, över eller under vattenlinjen.

Nytt testresultat

Läs det nya testet i Praktiskt Båtägande som hyllar Double Coat. Toppbetyg!

Ladda hem artikeln

Prenumerera på våra Youtube-klipp och se hur man målar!

Lär dig att måla och polera som ett proffs:

Läs våra guider

Miljöarbete

Vi stödjer Världsnatur-fondens arbete för ett rent och sunt liv i Östersjön. När du som kund handlar hos oss bidrar du till att stärka våra insatser för miljön.