Kundverktyg

Beställningsguide

Kalkylator - räkna ut färg- och materialåtgång

Inköpslista

Snabb och billig leverans med SMS-avisering!

Alla priser på denna webplats är inkl. moms.

Kontakt

De IJssel Coatings Norden

ADRESS

Hedbergs Industri AB

Varvsgatan 19

456 32 Kungshamn

Sweden

TELEFON

vardagar 08-12 och 13-15.30

Ring 0523 327 22

Ring alltid om du är ny kund.

EMAIL & SMS 

info@de-ijssel-coatings.se

info@hedbergsindustri.se

073 629 42 23 (endast sms)

Om du inte når oss på telefon

mejla eller sms:a istälet så hör vi av oss

omgående.

BESÖK

Boka alltid tid innan besök

Underkategori: 
Mellanlager
IJmopox HB Coating. Epoxiprimer. Build Coat
IJmopox HB Coating. Epoxiprimer. Build Coat
0.00kr

IJmopox HB Coating är det självklara valet vid en bottenbehandling eller reparation av plastpest för att förebygga osmos. IJmopox HB Coating skapar en vattentät hud på botten redan efter 4-5 lager. HB står för High-Build vilket innebär att den har högre torrhalt än andra epoxifärger på marknaden. Istället för endast 40 % epoxi så innehåller HB över 70 % epoxi. Du får alltså mer epoxi och mindre lösningsmedel för pengarna. Så när du målar med HB Coating spar du både tid (färre lager) och pengar (mindre färgåtgång).

IJmopox HB Coating är den säkraste epoxiprimern när gammal gelcoat ska grundmålas inför lackning med Double Coat. Om du ska lacka bordläggningen i en mörk Double Coat-kulör väljer du IJmopox HB Coating i svart kulör, ska du lacka med grå eller en mellanmörk Double Coat-kulör väljer du grå IJmopox HB Coating, om du ska lacka med vit Double Coat väljer du vit IJmopox HB Coating. På så sätt har du samma färg på grund och lack; skulle det bli en reva i lacken så kommer den inte att synas på samma sätt.

Instruktioner ovan vattenlinjen: slipa gammal gelcoat med P120-180, rengör med Double Coat Avfettning, applicera ca. 2 lager "HB" med intervall på 8-24 timmar. Slipa inte mellan lagren om du håller dig inom 8-48 timmars intervall (beroende på temp.). Väntar du längre räcker det med en mattslipning med Scotch-Brite Fine och rengöring med Double Coat Avfettning. När rätt tjocklek har byggts upp så kan du slipa grundfärgen slät. HB har nu effektivt byggt bort gelcoatens mikroporer och små krackeleringar. Nu kan du börja lackera för att uppnå högsta möjliga finish i Double Coat. Huruvida du väljer att grundmåla med "HB" innan en Double Coat-lackering är en fråga om tid, ekonomi och ambitionsnivå.

Innan blandning måste basen till HB Coating vispas med en borrmaskinmonterad visp, eller skakas i en färgskak. På så sätt blir basen mjuk och fin. Blanda sedan samman med härdare. Väg komponenterna. Upprepa vispning/skakning inför varje ny blandning.

Instruktioner för bottenbehandling: ta bort all gammal bottenfärg noggrant, rengör med Double Coat Avfettning, slipa ytan med P120, rengör igen med Double Coat Avfettning, applicera ca. 5 lager IJmopox HB Coating (tot. 0,55 l/m2 för 400 mikron = vattentät) med intervall på 8-24 timmar.

Om botten har blästrats och gelcoaten är borta och ytan är porös bör ytan förbehandlas med Variopox Injektion och spacklas med Variopox Finishing Filler innan behandling med IJmopox HB Coating. Bottenfärg, Anti-Fouling, appliceras ca. 6 timmar efter sista lagret "HB". Om du har tillgång till båttvätt eller har båten på trailer kan du hoppa över bottenfärgen och istället vaxa med Sparklift.

Instruktioner för betonggolv: förbehandla ett torrt och rent betonggolv med ett lager IJmopox ZF Primer, applicera sedan ett tjockt lager IJmopox HB Coating. Nu har du ett vattentät, superstark och snyggt behandlat betonggolv som är lätt att hålla rent. Idealiskt för garage, biareor, stall, grovkök etc.

Applicering: IJmopox-rulle (se produkter/renoverings- & lackeringstillbehör) eller med spruta

Förtunning: IJmopox Förtunning (se produkter/förtunning & halkskydd)

Sträckförmåga per m2: 0,15 l/m2, eller 152 g/m2

Kulörer: svart, vit och grå är lagervara, andra RAL-kulörer blandas på begäran i 4 liter-set (leveranstid 1-4 veckor)

Pris: 350 kr ex moms (750 ml-set)

De IJssel Coatings är den enda epoxitillverkaren som inte använder acceleratorer eller snabba härdare. Det gör vi för att vår epoxi Variopox och IJmopox ska bli starkare och ha högre täthet och lösningsmedelbeständighet. Andra tillverkare väljer att använda dessa två faktorer för att få epoxi att härda snabbare och i lägre temperaturer, men som konsekvens blir produkterna sköra och mer lika polyesterns dåliga egenskaper.

Artikelnummer: 352
Tillverkare: 
De-IJssel-Coatings-BV.jpg
Säkerhetsblad baskomponent: 
Pris: 0.00kr
Säkerhetsblad hardarkomponent: 

High-Build epoxigrundfärg.

Används:

  • som epoxiprimer på ytor som ska grundmålas innan de lackeras med Double Coat
  • som effektiv epoxi för att skapa fuktspärr/böldspärr för ytor under vattenlinjen
  • som slipbar/vaxningsbar bottenfärg under vattenlinjen när båtägaren inte vill bottenmåla med Anti-Fouling
  • IJmopox-serien saknar acceleratorer och snabba härdare vilket gör produkterna tätare, starkare och tåligare än andra liknande produkter. IJmopox är därför helt lösningsmedelbeständig., vilket är unikt.

ange önskad RAL-kulör

Nytt testresultat

Läs det nya testet i Praktiskt Båtägande som hyllar Double Coat. Toppbetyg!

Ladda hem artikeln

Prenumerera på våra Youtube-klipp och se hur man målar!

Lär dig att måla och polera som ett proffs:

Läs våra guider

Miljöarbete

Vi stödjer Världsnatur-fondens arbete för ett rent och sunt liv i Östersjön. När du som kund handlar hos oss bidrar du till att stärka våra insatser för miljön.